sestdiena, 2010. gada 11. septembris

KDS un mūsu prioritātes

“Ekonomikas koncepcijas un ekonomikas veidi
vienmēr bijuši un būs pakļauti pārmaiņām,
tomēr mūžīgs paliks mērķis –
kalpot cilvēkam un vairot tā labklājību”
prof. Dr. Ludvigs Erharts


MŪSU IDEĀLS– LATVIJA, VALSTS, KASNODROŠINA LABKLĀJĪBU VISIEM

MŪSU MĒRĶIS– IESPĒJU SABIEDRĪBA, KURĀ VISI CILVĒKI DZĪVO BRĪVI, DROŠI UN BEZ BAILĒM PAR NĀKOTNI


MŪSU PAMATPRINCIPI – BRĪVĪBA, SOLIDARITĀTE, TAISNĪGUMS


Kas mēs esam – Kristīgi Demokrātiskā Savienība ir centriska tautas partija, kas savā politikā balstās uz kristīgām vērtībām. Cieņa pret cilvēku ir mūsu politikas morālais pamats.



1. Likvidēt nabadzību un nevienlīdzību. Tā rada sociālo atstumtību un pazemotību.


2. Darbs visiem! Visiem cilvēkiem ir jābūt iespējai strādāt un gūt ienākumus. Masveida bezdarbs ir neciešams, nepieņemams un ekonomiski bīstams.


3. Sociāla tirgus ekonomika. Tā ir vairāk nekā tikai ekonomika, tas ir sabiedrības modelis. Tikai sociāla tirgus ekonomika spēj radīt un nodrošinåt pastāvīgu un plašu labklājību.


4. Taisnīga un solidāra nodokļu politika. Finansiāli stiprākajam ir lielāki pienākumi pret valsti nekā finansiāli vājākiem.


5. Sociāla drošība visåm paaudzēm. Cilvēkiem ir jābūt iespējai paļauties uz sociālo politiku, kad tiem radīsies nepieciešamība pēc palīdzības – vecuma, slimības vai cita iemesla dēļ.


6. Mazie un vidējie uzņēmumi – valsts labklājības fundaments. Tieši šie uzņēmumi rada visvairāk darba vietas un veido vidusšķiru.


7. Visiem vienādas izglītības iespējas. Tikai laba izglītība var garantēt labklājību. Nabadzība pārāk bieži sākas ar izglītības nabadzību. Mēs vēlamies nodrošināt visiem vienādas starta iespējas, bet negarantējam visiem vienādus sasniegumus.


8. Laulības un ģimenes stiprināšana. Atbalstot un atslogojot no nodokļiem ģimenes ar bērniem, mēs nodrošināsim mūsu valsts nākotni.


Mums jāatgriežas pie pamatvērtībām un tās jāpielieto jaunajos apstākļos – globalizācijā un digitalizācijā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru